Sposób przygotowania:
Kawa z ajerkoniakiem i bitą śmietaną
1. Kawę rozpuszczalną zalewamy gorącą wodę i studzimy. Następnie wstawiamy do lodówki aż będzie dobrze zimna.
2. Do zimnej kawy wlewamy mleczko, ajerkoniak i dodajemy ewentualnie cukier do smaku. Kawę dokładnie mieszamy i rozlewamy do dwóch szklanek.
3. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder do smaku i dokładnie ubijamy.
4. Ubitą śmietankę nakładamy do szklanek na kawę, oprószamy według uznania cynamonem i polewamy po łyżeczce ajerkoniaku.
5. Kawę podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.
2. Do zimnej kawy wlewamy mleczko, ajerkoniak i dodajemy ewentualnie cukier do smaku. Kawę dokładnie mieszamy i rozlewamy do dwóch szklanek.
3. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder do smaku i dokładnie ubijamy.
4. Ubitą śmietankę nakładamy do szklanek na kawę, oprószamy według uznania cynamonem i polewamy po łyżeczce ajerkoniaku.
5. Kawę podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.