marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Kasztany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia deseru

Kasztany

Składniki:

Kasztany

 

 

Sposób przygotowania:

Kasztany
Kasztany ponacinać i upiec w patelni w piekarniku. Upieczone kasztany obrać ze skórki, następnie w każdy z nich wbić wykałaczkę (wbijanie wykałaczek jest znacznie łatwiejsze, jeśli kasztan umieścimy w zagłębieniu dłoni). Tak przygotowane kasztany umieścić na dnie głębokiego półmiska i zalać je winem. Całość przykryć i postawić na 30 minut w ciepłym miejscu (kaloryfer lub wyłączony piekarnik), aby dojrzała smakowo. Podawać na ciepło lub na zimno. Uwaga: Do przyrządzenia tego deseru najlepiej nadają się duże kasztany, tzw. „marroni". Smacznego