Sposób przygotowania:
Kasztany w 3 odslonach
Kasztany nacinamy od czubka w gwiazdke lub stukamy mlotkiem,zeby skorupka nadpekla,wrzucamy do gotujacej sie wody z sola i gotujemy do 15 min.Obieramy jeszcze cieple bo tylko z takich mozna latwo zdjac skorupke i skorke.Oto nasza przystawka.Kolej na cos slodkiego:rozgrzewamy na patelni maslo i oliwe dodajemy ocet i miod i mieszamy tak,zeby powstal jednolity sos,dodajemy 20 z naszych uprzednio ugotowanych kasztanow-gotowy deser.Zostala nam salatka.Szatkujemy kapuste,mieszamy z polowa deserowego sosu,ktory przygotowalismy wczesniej i skrapiamy sokiem z cytryny.Dobrze jak podzielimy kasztany na nieco mniejsze czastki.UWAGA!Jesli maja b.ciemny kolor to sa niedobre,powinny byc miodowo-zlote.Smaczne z gzranym czerwonym winem;)