justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kawa czekoladowo – imbirowa (na ciepło)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

kawka............................

Kawa czekoladowo – imbirowa (na ciepło)

Składniki:

Kawa czekoladowo – imbirowa (na ciepło)

 

 

  • na 2 kawy po 150 ml tabliczka gorzkiej czekolady
  • 150 ml mleka
  • starta skórka z połowy pomarańczy
  • pół płaskiej łyżeczki startego imbiru
  • 2 espresso lub mokka MK Cafe Premium

Sposób przygotowania:

Kawa czekoladowo – imbirowa (na ciepło)
Wrzucić czekoladę do rondelka, wlać mleko, dodać skórkę z pomarańczy i imbir. Wszystko podgrzać aż do rozpuszczenia się czekolady - następnie wlać gorącą kawę. Na koniec wszystko przecedzić przez sito i wlać do filiżanki.

Tagi:

kawa czekolada