Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Koktajl arbuzowo-owsiany na maślance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki koktajl pysznie smakuje i świetnie sprawdzi się jako wartościowe drugie śniadanie lub podwieczorek.

Koktajl arbuzowo-owsiany na maślance Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl arbuzowo-owsiany na maślance

 

Sposób przygotowania:

Koktajl arbuzowo-owsiany na maślance
Arbuza kroimy na kawałki, obieramy dokładnie z pestek i wrzucamy do blendera kielichowego. Dodajemy płatki owsiane oraz połamanego na kawałki banana. Zalewamy wszystko mocno schłodzoną maślanką i blendujemy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą i powstanie koktajl o gładkiej konsystencji.

Dekorujemy listkami mięty i podajemy od razu po przygotowaniu.
Koktajl arbuzowo-owsiany na maślance
Arbuza kroimy na kawałki, obieramy dokładnie z pestek i wrzucamy do blendera kielichowego.
Koktajl arbuzowo-owsiany na maślance
Banana obieramy, łamiemy na kawałki i wrzucamy do blendera.
Koktajl arbuzowo-owsiany na maślance
Dodajemy 8 czubatych łyżek płatków owsianych.
Koktajl arbuzowo-owsiany na maślance
Zalewamy wszystko mocno schłodzoną maślanką i blendujemy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.