Sposób przygotowania:
Kawa po irlandzku - Irish Coffee wg femme0fatale
Do szklanki ( najlepiej takiej do Irish Coffee ) wsypujemy pół łyżeczki brązowego cukru. Cukru można oczywiście dodać według uznania, jednak biorąc pod uwagę słodką śmietanę, którą jest dekorowany wierzch kawy to 1/2 łyżeczki to wystarczająca ilość.
Cukier zalewamy odrobiną wrzątku, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. 1 łyżeczkę kawy rozpuszczalnej zalewamy 100 ml wrzącej wody.
Kawę przelewamy do rozpuszczonego cukru. Dodajemy 25 ml dowolnej whisky. Całość mieszamy. Wierzch kawy dekorujemy bitą śmietaną.
Cukier zalewamy odrobiną wrzątku, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. 1 łyżeczkę kawy rozpuszczalnej zalewamy 100 ml wrzącej wody.
Kawę przelewamy do rozpuszczonego cukru. Dodajemy 25 ml dowolnej whisky. Całość mieszamy. Wierzch kawy dekorujemy bitą śmietaną.