Sposób przygotowania:
Kawa podwójnie kokosowa
Krem kokosowy: Wiórki kokosowe zmielić blenderem lub mikserem razem z cukrem i gęstym mlekiem kokosowym do uzyskania wilgotnej, jednolitej masy. Nałożyć na dno szklanek.
Kawę zaparz lub przygotuj w ekspresie. Jeśli lubimy bardzo słodkie napoje możemy ją dosłodzić, ale nie ma takiej potrzeby bo zarówno krem jak i bita śmietana są słodkie.
Bita śmietana kokosowa: Puszka mleka kokosowego powinna się chłodzić w lodówce przez dobę. Gęste mleko kokosowe, które gromadzi się na górze puszki łączymy z cukrem pudrem i ubijamy na sztywną bitą śmietanę.
Kawę wieńczymy bitą śmietaną kokosową i starta gorzką czekoladą.
Kawę zaparz lub przygotuj w ekspresie. Jeśli lubimy bardzo słodkie napoje możemy ją dosłodzić, ale nie ma takiej potrzeby bo zarówno krem jak i bita śmietana są słodkie.
Bita śmietana kokosowa: Puszka mleka kokosowego powinna się chłodzić w lodówce przez dobę. Gęste mleko kokosowe, które gromadzi się na górze puszki łączymy z cukrem pudrem i ubijamy na sztywną bitą śmietanę.
Kawę wieńczymy bitą śmietaną kokosową i starta gorzką czekoladą.
LauraLaura