Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kawa pomarańczowo-czekoladowa :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fantastyczna , aromatyczna- pachnąca .

Kawa pomarańczowo-czekoladowa :

Składniki:

Kawa pomarańczowo-czekoladowa :

 

  • 2 łyżeczki świeżo zmielonej ziarnistej kawy pomarańczowo-czekoladowej
  • filiżanka wrzątku
  • opcjonalnie brązowy cukier i śmietanka

 

Sposób przygotowania:

Kawa pomarańczowo-czekoladowa :
Nagrzać piekarnik ( tak by był ciepły ) . Wsypać świeżo zmieloną kawę do filiżanki i wstawić do ciepłego piekarnika na kilka minut. W ten sposób kawa zaczyna wydzielać aromat. Zalać wrzątkiem. Przykryć i zostawić na 5 minut by się zaparzyła. Odkryć , zamieszać . Opcjonalnie osłodzić - można tez dodać śmietanki . Ja pijam gorzką bez śmietanki.
Podawać z likierem pomarańczowym , kawałkami czekolady gorzkiej lub pomarańczowej .Można też do kawy wlać dodatkowo kieliszek likieru lub syropu pomarańczowego.

Tagi:

kawa