Sposób przygotowania:
Kajmakowa kawa na zimno
1. Kawę zalewamy gorącą wodą, dodajemy mleczka według uznania, ewentualnie słodzimy. Kawę odstawiamy do schłodzenia. Zimną rozlewamy do dwóch szklanek, kubków lub filiżanek.
2. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy masę krówkową i ubijamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Następnie wyciskamy na zimną kawę. Można ewentualnie wyłożyć łyżką.
3. Kawę dekorujemy ajerkoniakiem, bratkami i orzeszkami w polewie, orzeszki można pokruszyć.
4. Podajemy, a ja smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 2 porcje.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Zamiast śmietanki kremówki można ubić śmietankę typu ,, Śnieżka '', ubijamy ją w około 100 ml zimnego mleka.
2. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy masę krówkową i ubijamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Następnie wyciskamy na zimną kawę. Można ewentualnie wyłożyć łyżką.
3. Kawę dekorujemy ajerkoniakiem, bratkami i orzeszkami w polewie, orzeszki można pokruszyć.
4. Podajemy, a ja smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 2 porcje.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Zamiast śmietanki kremówki można ubić śmietankę typu ,, Śnieżka '', ubijamy ją w około 100 ml zimnego mleka.
biedroneczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)