mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Kawowo-owocowa rozkosz podniebienia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

kawa w innym wydaniu z lodami i owocami

 Kawowo-owocowa rozkosz podniebienia

Składniki:

Kawowo-owocowa rozkosz podniebienia

 

  • 1 łyżeczka kawy Jacobs
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego
  • 50 ml wody
  • 2 gałki lodów pomarańczowo-śmietankowych
  • 4 łyżki borówek
  • 8 malin
  • 1 jabłko
  • Skórka pomarańczowa

 

Sposób przygotowania:

Kawowo-owocowa rozkosz podniebienia
Kawę zaparzamy gorącą wodą i chłodzimy w lodówce. Do pucharku wkładamy lody, zalewamy je kawą i likierem. Posypujemy skórką pomarańczową. Na brzeg szklanki natykamy maliny i wkładamy w środek każdej maliny borówkę. Na 3 wykałaczki natykamy borówki. Z jabłka robimy liść, nacinamy nożykiem ostrym płatki liścia. Przyozdobimy szklankę.