Sposób przygotowania:
Klasyczne Tiramisu
Żółtka ucieram z cukrem mikserem na jednolitą masę. Dodaję do jajecznej masy ser mascarpone i całość miksuję, aż do połączenia mas. Zaparzam kawę rozpuszczalną, słodzę ją do smaku (ok. 2 łyżeczek), studzę i dodaję do niej aromat. Biszkopty zanurzam krótko w zimnej kawie tak aby były nasączone ale nie rozciapciane.
Nasączone biszkopty układam w formie i przykrywam połową kremu. Następnie układam drugą warstwę biszkoptów i wykładam resztę kremu. Całość obficie posypuję przesianym kakao. Wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc aby masa dobrze stężała. Najlepsze na drugi dzień.
Nasączone biszkopty układam w formie i przykrywam połową kremu. Następnie układam drugą warstwę biszkoptów i wykładam resztę kremu. Całość obficie posypuję przesianym kakao. Wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc aby masa dobrze stężała. Najlepsze na drugi dzień.