Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Koktajl bananowo - jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zimową porą uwielbiam robić koktajle, dzieki nim dostarczam sobie witaminki i zaspokajam glód na słodycze :)

Koktajl bananowo - jagodowy

Składniki:

Koktajl bananowo - jagodowy

 

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowo - jagodowy
Do koktajlu można użyć jagód świeżych (są jeszcze lepsze!), ja natomiast użyłam mrożonych, które zbierałam w ubiegłym sezonie. Rozmrożone jagody (moje nie były do końca rozmrożone, bo chciałam by koktajl był chlodny i orzeźwiający) przekładamy do pojemnika, dodajemy obranego ze skórki banana, wsypujemy cukier i wlewamy odrobinę mleka - miksujemy blenderem. Kiedy owoce są już dokładnie zmiksowane dolewamy reszte mleka i jeszcze chwilę miksujemy. Koktajl przelewamy do szklaneczek i podajemy.