kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Koktajl bananowo-jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny i zdrowy koktajl na niedzielne popołudnie z bananów, jagód i malin.

Koktajl bananowo-jagodowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl bananowo-jagodowy

 

 

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowo-jagodowy
Na wstępie obieramy ze skórki i obcinamy końcówki bananów. Odmierzamy 150 gram mrożonych jagód. Owoce umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej, a zarazem gęstej konsystencji. W następnym etapie dodajemy jogurt naturalny i wszystko razem mieszamy . Na samym końcu dodajemy całe maliny. Koktajlu nie słodziłam ponieważ owoce same w sobie były słodkie. Koktajl możemy słodzić przed podaniem.
Koktajl bananowo-jagodowy
Obieramy banany ze skórki. Następnie obcinamy końcówki.
Koktajl bananowo-jagodowy
Odmierzamy 150 gram mrożonych czarnych jagód.
Koktajl bananowo-jagodowy
Całość zalewamy jogurtem naturalnym i mieszamy.
Koktajl bananowo-jagodowy
Do wymieszanych składników dodajemy mrożone malinki.