kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Koktajl jagodowo-bananowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu owocowy koktajl pełen witamin. Słodycz banana równoważy kwaskowy smak jogurtu i świetnie komponuje się z jagodami.

Koktajl jagodowo-bananowy

Składniki:

Koktajl jagodowo-bananowy

 

Sposób przygotowania:

Koktajl jagodowo-bananowy
Jagody myjemy i odsączamy na sitku. Banana obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze kawałki. Miksujemy banana z jagodami i jogurtem naturalnym. Ewentualnie jeśli lubimy słodsze koktajle możemy do dosłodzić miodem lub syropem klonowym. Na upały świetnie sprawdza się użycie zamrożonych jagód dzięki czemu napój jest przyjemnie chłodny. Wierch posypujemy płatkami migdałów i jagodami.