Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Koktajl nektarynkowo-pietruszkowy na maślance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dojrzałe, soczyste nektarynki, słodki banan, zimna maślanka, a do tego natka pietruszki i świeży imbir - z połączenia tych składników powstał pyszny i zdrowy koktajl.

Koktajl nektarynkowo-pietruszkowy na maślance Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl nektarynkowo-pietruszkowy na maślance

 

  • 750 ml maślanki
  • 6 dojrzałych nektarynek
  • pęczek natki pietruszki
  • kawałek świeżego imbiru
  • 1 dojrzały banan

Sposób przygotowania:

Koktajl nektarynkowo-pietruszkowy na maślance
Nektarynki oczyszczamy, wyjmujemy pestki, a owoce kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera. Wlewamy mocno schłodzoną maślankę.

Natkę pietruszki płuczemy i siekamy, imbir obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy do reszty składników. Dodajemy również banana pokrojonego na kawałki.

Blendujemy do momentu, aż powstanie jednolity koktajl.

Podajemy od razu po przygotowaniu.
Koktajl nektarynkowo-pietruszkowy na maślance
Nektarynki oczyszczamy, wyjmujemy pestki, a owoce kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera.
Koktajl nektarynkowo-pietruszkowy na maślance
Wlewamy do blendera mocno schłodzoną maślankę.
Koktajl nektarynkowo-pietruszkowy na maślance
Natkę pietruszki płuczemy i siekamy, imbir obieramy i ścieramy na tarce.
Koktajl nektarynkowo-pietruszkowy na maślance
Dodajemy również banana pokrojonego na kawałki.