misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 666]

Koktajl owocowy

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Czy może być coś lepszego na tropikalne upały niż zimny koktajl wieloowocowy? Polecam ten szybki w przygotowaniu owocowy napój. Orzeźwia w oka mgnieniu.

Koktajl owocowy Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Koktajl owocowy

 

  • 400 g truskawek
  • 400 g malin
  • 300 ml maślanki do truskawkowo malinowego koktajlu (dobrze schłodzona)
  • 400 g borówek czernic
  • 300 g czarnej morwy
  • 400 ml maślanki do borówkowo morwowego koktajlu (dobrze schłodzona)

Sposób przygotowania:

Koktajl owocowy
Truskawki dokładnie myjemy. Następie pozbawiamy szypułek i wrzucamy do wysokiego naczynia. Dorzucamy przebrane maliny i za pomocą blendera miksujemy na jednolitą konsystencję. Połowę powstałego płynu przelewamy do kieliszków.

Do pozostałego dolewamy maślankę i dokładnie mieszamy. Koktajl wlewamy w środek każdego kieliszka, do którego wcześniej wlaliśmy zmiksowane owoce.

Borówki oraz morwy przepłukujemy pod bieżącą wodą, odcinamy zielone końcówki z morwy, a borówki przebieramy. Tak przygotowane owoce wrzucamy do wysokiego naczynia i blenderem miksujemy na gładką masę. Dodajemy maślankę i mieszamy. Gotowy koktajl wlewamy do kieliszków, w których są już pozostałe płyny.

Koktajl podajemy bardzo dobrze schłodzony.

Można wszystkie owoce wrzucić do wysokiego naczynia i zmiksować. Jednak taki kolorowy ma swój urok.
Koktajl owocowy
Truskawki i maliny miksujemy na jednolitą masę
Koktajl owocowy
Połowę powstałego płynu przelewamy do kieliszków
Koktajl owocowy
Koktajl truskawkowo malinowy dolewamy do każdego kieliszka
Koktajl owocowy
Owoce morwy oraz borówek przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy
Koktajl owocowy
Do zmiksowanych owoców wlewamy maślankę
Koktajl owocowy
Całość dokładnie mieszamy i rozlewamy do kieliszków

Tagi:

koktajl