Sposób przygotowania:
Koktajl truskawkowo-bananowy z chia
Do wysokiego naczynia (np. pojemnik od blendera) wlać mleko i wsypać nasiona szałwii hiszpańskiej (chia) i wymieszać. Przykryć folią spożywczą i odstawić na noc do lodówki.
Truskawki umyć, odszypułkować, wrzucić do namoczonego chia. Następnie dodać pokrojonego w plasterki banana. Zmiksować całość na gładki koktajl. Wlać kefir i wymieszać. Dosłodzić do smaku.
Koktajl rozlać do szklaneczek i udekorować truskawką, najlepiej wypić od razu
Truskawki umyć, odszypułkować, wrzucić do namoczonego chia. Następnie dodać pokrojonego w plasterki banana. Zmiksować całość na gładki koktajl. Wlać kefir i wymieszać. Dosłodzić do smaku.
Koktajl rozlać do szklaneczek i udekorować truskawką, najlepiej wypić od razu
Dinah