Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kolorowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Klasyczny budyń i kisiel zawsze można podać troszkę w innej wersji

Kolorowy deser Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kolorowy deser

 

  • 2 szt budyń śmietankowy,
  • 2 szt kisiel truskawkowy,
  • 1 l mleko,
  • polewa czekoladowa gotowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowy deser
3/4 mleka wlać do rondelka i zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy, przelać do zagotowanego mleka i ciągle mieszając gotować kilka minut. W tym samym czasie z litra wody i proszku kisielowego ugotować kisiel. Do pucharków wlewać na przemian: kisiel, budyń, kisiel, budyń. Odłożyć w chłodne miejsce. Gotowe polać polewą czekoladową.
Kolorowy deser
Etap 1
Kolorowy deser
Etap 2