Sposób przygotowania:
Labneh z owocami leśnymi
Zmieszaj ze sobą miód, jogurt i ekstrakt waniliowy. Podziel jogurt na 2 porcje. Każdą z nich zawiń w gazę, tak, aby uformować małe woreczki z jogurtem i dociśnij. Pozostaw na talerzu lub w misce. Woda i serwatka z jogurtu powinny zacząć wyciekać przez materiał. Pozostaw na 15 minut.
Wymieszaj ze sobą truskawki, maliny i jagody i pozostaw.
Aby przygotować sos zblenduj ze sobą na gładką masę cukier i maliny.
Woreczki z jogurtem owiń w papierowe ręczniki kuchenne i dociśnij do całkowitego odsączenia wody z jogurtu. Odsączony jogurt – labneh – przełóż na talerz. Polej sosem malinowym, dodaj owoce. Na koniec posyp pistacjami i ozdób miętą.
Przepis z Polsat Food Network
Wymieszaj ze sobą truskawki, maliny i jagody i pozostaw.
Aby przygotować sos zblenduj ze sobą na gładką masę cukier i maliny.
Woreczki z jogurtem owiń w papierowe ręczniki kuchenne i dociśnij do całkowitego odsączenia wody z jogurtu. Odsączony jogurt – labneh – przełóż na talerz. Polej sosem malinowym, dodaj owoce. Na koniec posyp pistacjami i ozdób miętą.
Przepis z Polsat Food Network