Sposób przygotowania:
Owocowe tiramisu
Żółtka ubić z cukrem pudrem i cukrem z prawdziwą wanilią, kolejno dodać serek mascarpone.
Biszkopty połamać na mniejsze kawałki i namoczyć w soku malinowym. Brzoskwinie i kiwi (osobno) zmiksować w blenderze, tak aby nie rozdrobnić zupełnie owoców.
Do każdego z pucharków nakładać połowę biszkoptów, połowę kremu z mascarpone, warstwę brzoskwiń, warstwę kiwi, pozostałą część biszkoptów i mascarpone.
Udekorować malinami i posypać odrobiną kakao. Można włożyć w krem dodatkowo całe biszkopty.
Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.
Biszkopty połamać na mniejsze kawałki i namoczyć w soku malinowym. Brzoskwinie i kiwi (osobno) zmiksować w blenderze, tak aby nie rozdrobnić zupełnie owoców.
Do każdego z pucharków nakładać połowę biszkoptów, połowę kremu z mascarpone, warstwę brzoskwiń, warstwę kiwi, pozostałą część biszkoptów i mascarpone.
Udekorować malinami i posypać odrobiną kakao. Można włożyć w krem dodatkowo całe biszkopty.
Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.