Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 314]

Owocowe tiramisu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny i prosty deser nie tylko dla małych dzieci. Owoce można dobrać według własnych upodobań a do jego przygotowania zaangażować małych pomocników.

Owocowe tiramisu

Składniki:

Owocowe tiramisu

 

  • brzoskwinie z syropu (4 połówki)
  • 3 sztuki kiwi
  • 1/3 szklanki domowego soku z malin
  • 50 g malin
  • 3 żółtka
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
  • 150 g podłużnych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Owocowe tiramisu
Żółtka ubić z cukrem pudrem i cukrem z prawdziwą wanilią, kolejno dodać serek mascarpone.

Biszkopty połamać na mniejsze kawałki i namoczyć w soku malinowym. Brzoskwinie i kiwi (osobno) zmiksować w blenderze, tak aby nie rozdrobnić zupełnie owoców.

Do każdego z pucharków nakładać połowę biszkoptów, połowę kremu z mascarpone, warstwę brzoskwiń, warstwę kiwi, pozostałą część biszkoptów i mascarpone.

Udekorować malinami i posypać odrobiną kakao. Można włożyć w krem dodatkowo całe biszkopty.

Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.  


Tagi:

owoce deser