Sposób przygotowania:
Arbuzowy kisielETAP 1

Arbuza obieramy, kroimy na mniejsze części i usuwamy pestki.
ETAP 2

Tak przygotowanego miksujemy.
ETAP 3

Otrzymany mus (u mnie 2 i 1/3 szklanki) podgrzewamy. W wodzie rozpuszczamy mąkę. Mieszaniną zalewamy gotujący, arbuzowy przecier. Całość zagotowujemy. Osobiście nie słodziłam deserku, gdyż arbuz sam w sobie jest bardzo słodki.
ETAP 4

Otrzymany kisiel rozlewamy do przygotowanych pucharków i pozostawiamy do ostygnięcia.
Między czasie przygotowujemy krem.
Cukier puder ucieramy z żółtkiem. Puszystą masę jajeczną łączymy z serkiem mascarpone. Gotowy krem przekładamy do worka cukierniczego i wykładamy go na zimne deserki. Całość dekorujemy rurkami czekoladowymi, miętą, stokrotkami i cynamonem. Podajemy
helgomirka