lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Deser jagodowo bananowy na śmietanie i mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Upał dziś daję się we znaki, szukamy ochłody więc zrobiłam ten pyszny chłodny deser. Polecam na kolacje.

Deser jagodowo bananowy na śmietanie i mleku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser jagodowo bananowy na śmietanie i mleku

Składniki:

 

 

 

 

  • ksylitol( cukier brzozowy)

Sposób przygotowania:

Deser jagodowo bananowy na śmietanie i mleku

Krok 1

Jagody myjemy i osuszamy, wkładamy do zamrażalnika. Po jakieś godzinie wyjmujemy z zamrażalnika i wkładamy do blendera wkładamy zmrożone jagody, wlewamy śmietanę i blenderujemy chwilę.

Krok 2

Banany obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki dodajemy do zmiksowanych jagód i wlewamy mleko. Miksujemy chwilę. Przelewamy do szklaneczek i podajemy.

Deser Jagodowo bananowy na śmietanie i mleku
Jagody myjemy i zamrażamy, lekko zamrozone wyjmujemy i wkładamy do blendera kielichowego.
Deser Jagodowo bananowy na śmietanie i mleku
Wlewamy śmietanę i blender -ujemy chwilę.
Deser Jagodowo bananowy na śmietanie i mleku
Banany obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki dodajemy do zmiksowanych jagód i wlewamy mleko.
Deser Jagodowo bananowy na śmietanie i mleku
Miksujemy chwilę. Przelewamy do szklaneczek i podajemy.

Tagi:

napoje owoce