Sposób przygotowania:
Lekki deser.
1. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 300 ml wody. Odstawiamy do przestygnięcia i do momentu, kiedy zacznie tężeć. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę agrestową w 400 ml gorącej wody. Studzimy. 2. Kiedy galaretka cytrynowa zacznie tężeć, należy zmiksować ją z jednym serkiem danio, po czym masę wyłożyć do naszych pucharków/szklanek. Wstawić do lodówki, aż zastygnie. 3. Na przygotowaną pierwszą warstwę wylewamy po porcji galaretki agrestowej. Szklanki ponownie wstawiamy do lodówki, do czasu, kiedy galaretka stężeje. 4. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę wiśniową w 300 ml wody, studzimy i odstawiamy w chłodne miejsce do czasu jej stęzenia. Następnie miksujemy ją z drugim serkiem i wkładamy do szklanek jako ostatnią warstwę. Ponownie wstawiamy do lodówki, do czasu stężenia.
Boo