Sposób przygotowania:
Lemoniada bazyliowa
Cytryny bardzo dokładnie myjemy, a następnie parzymy. Z jednej z cytryn ścieramy skórkę (najlepiej zrobić to nad blenderem), potem obieramy je ze skórki, starając się usunąć wszystkie białe części. Kroimy na cząstki i wkładamy do blendera.
Z łodyżek bazylii odrywamy listki i też wkładamy do blendera. Wlewamy do niego 1/2 szklanki, dodajemy cukier i bardzo dokładnie blendujemy. Następnie dolewamy pozostałą wodę, miksujemy i wkładamy do lodówki, żeby lemoniada się chłodziła.
Blog: Kulinarne Przygody Gatity
Z łodyżek bazylii odrywamy listki i też wkładamy do blendera. Wlewamy do niego 1/2 szklanki, dodajemy cukier i bardzo dokładnie blendujemy. Następnie dolewamy pozostałą wodę, miksujemy i wkładamy do lodówki, żeby lemoniada się chłodziła.
Blog: Kulinarne Przygody Gatity