Sposób przygotowania:
Lemoniada cytrynowa z limonką i nutą mięty
Limonkę i cytryny myjemy pod bieżącą, gorącą wodą lub sparzamy wrzątkiem. Następnie jedną z cytryny rozkrawamy i wyciskamy z niej sok (uważamy, by pestki nie dostały się do soku) - przelewamy do dzbanka.
Dodajemy kostki lodu oraz listki świeżej mięty. Połowę cytryny kroimy w plastry, a następnie na ćwiartki, dodajemy do dzbanka, limonkę kroimy w plasterki - przekładamy do pozostałych składników.
Całość zalewamy schłodzoną wodą mineralną.
Smacznego!
Dodajemy kostki lodu oraz listki świeżej mięty. Połowę cytryny kroimy w plastry, a następnie na ćwiartki, dodajemy do dzbanka, limonkę kroimy w plasterki - przekładamy do pozostałych składników.
Całość zalewamy schłodzoną wodą mineralną.
Smacznego!