zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Książka Kucharska: Lemoniada – 15 przepisów na orzeźwiający napój

Lemoniada cytrynowo-pomarańczowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Domowa-najlepsza-bez konserwantów. Idealnie gasi pragnienie.

Lemoniada cytrynowo-pomarańczowa

Składniki:

Lemoniada cytrynowo-pomarańczowa

 

Sposób przygotowania:

Lemoniada cytrynowo-pomarańczowa
Jedną cytrynę parzymy i razem ze skórką kroimy na plasterki. Pozostałe owoce obieramy dokładnie ze skórki i również kroimy na plasterki-wszystko razem wrzucamy do garnka,dolewamy wode i dodajemy cukier.(w razie potrzeby ilość cukru można zwiększyć) Gotujemy ok.12 min. od zawrania wody. Przecedzamy przez sitko i studzimy.(to co zostaje na sitku wyrzucamy) Podajemy z lodem.