paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Lód kawowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetny dodatek do kawy na zimno

Lód kawowy. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lód kawowy.

 

  • 0,5 l wody
  • 2 kopiaste łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Lód kawowy.
Wodę zagotowujemy. Następnie dodajemy do niej kawę rozpuszczalną oraz cukier. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Zalewamy foremki do lodu i wstawiamy do zamrażalnika. Taki lód używamy do kawy na zimno, koktajli i innych podobnych.
Lód kawowy.
Kawę dosładzamy oczywiście wedle uznania
Lód kawowy.
Kostki z kawy rozpuszczają się wolniej niż wykły lód, bo sa gęstsze

Tagi:

kawa