Odp: Odp: Odp: Ciekawostki - czyli co nas zaskoczyło

Babciagramolka napisał(a): alaaa napisał(a): a gdzie można kupić taką czarną,pierwszy raz widzę taką

Ja kupuję u siebie w warzywniaku paczkowaną po 1 kg ( Witmaru ) - płaciłam chyba po 3,5 zł . Nie zawsze jest dla tego kupuję od razu po paczce .Może leżeć tak jak normalna marchew .


A czy smakuje tak samo jak normalna marchewka? Nie widziałam takiej u siebie w sklepie, ale widziałam nasiona i zastanawiałam sie jak smakuje?

Odp: Tu zgłaszamy problemy

Zauważyłam, że komentarze zamieszczane pod przepisami bez zdjęć nie pojawiają się w ramce: ostatnio komentowane. Wynika to z jakiejś awarii czy tak ma być?

Odp: Odp: Witam wszystkich:) A moje pytanie brzmi......

joaska500 napisał(a): Powiedzcie mi jeszcze jak stworzyć książkę kucharską...?
Tu ma informacje na ten temat: https://gotujmy.pl/swiateczna-ksiazka-kucharska-zdobadz-nagrody,artykuly,9568.html

Odp: Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!

Babciagramolka napisał(a): piotr20091991 napisał(a): Ważny jest opis niż zdjęcie bo dania się robi według opisu a nie zdjęcia Ważne jest co z tego przepisu wyjdzie , żeby było smaczne itd .

Mówisz , że nie jest ważne zdjęcie tylko opis . No to spróbuj opowiedzieć jaki efekt chciałam uzyskać w tym przepisie gdybym nie dodała zdjęcia . Nic sobie nie wyobrazisz - bo cały cymes potrawy polega na kolorystyce i sposobie podania

https://gotujmy.pl/diabelskie-pierogi-z-kaszanka-,przepisy,99932.html


No właśnie, zgadzam się z Tobą. Właściwie, po co tracić czas i zastanawiać się „co autor / autor przepisu bez zdjęcia/ ma na myśli”, zwłaszcza, że często „autor” ma problemy z przelaniem swojej myśli na słowa. Tu na gotujmy i na innych portalach i blogach jest tyle świetnych, starannie napisanych, zilustrowanych zdjęciami przepisów, że życia mi nie starczy, aby je wypróbować, więc zwyczajnie nie zawracam sobie głowy przepisami bez zdjęć, zwłaszcza, że często idzie w parze niechlujnie napisany przepis.

Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

przejs, tak się czasami dzieje, ale wystarczy odczekać kilka minut i już wszystko dobrze działa. Raz miałam też tak, że mimo komunikatu, że zapisanie się nie powiodło, to przepis miałam dodany i to, aż dwa razy. Wystarczy chwilę odczekać.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

edytaha napisał(a): anemon napisał(a): bernika napisał(a): Tolaa!
https://gotujmy.pl/chleb-zytni-klasyczny,przepisy,126363.html
i
http://www.fogiel.pl/?dzial=Asortyment&subdzial=Chleb%20%BFytni


No i jeszcze się upiera, że chleb wystarczy piec 20 minut.
Jestem pełna podziwu jak Wy odnajdujecie te plagiaty, bo ja od razu domyślałam się, że ten i wymienione przez zewę przepisy to plagiaty, ale nie umiałam tego odszukać. Świetna robota.
Po pierwsze sama piekę chleb i wiem, że przez 20 minut można upiec co najmniej biszkopt, a poza tym popatrz na to zdjęcie: w życiu nie udał mi się tak piękny chleb, ani tak wspaniałe zdjęcie... Popatrzyłam po grafikach i znalazłam...
No właśnie, zwłaszcza, że w całości pieczony jest z żytniej mąki, a żytni chleb trochę inaczej wygląda.

Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

bernika napisał(a): Tolaa!
https://gotujmy.pl/chleb-zytni-klasyczny,przepisy,126363.html
i
http://www.fogiel.pl/?dzial=Asortyment&subdzial=Chleb%20%BFytni


No i jeszcze się upiera, że chleb wystarczy piec 20 minut.
Jestem pełna podziwu jak Wy odnajdujecie te plagiaty, bo ja od razu domyślałam się, że ten i wymienione przez zewę przepisy to plagiaty, ale nie umiałam tego odszukać. Świetna robota.

Odp: Mikser -KitchenAid

andzia67, dziękuję bardzo, nie ma to jak precyzyjna informacja z wiarygodnego źródła.
Paola, teraz wszystko jasne. Dziękuję Ci.
A swoją drogą ja się tak dopytuję jakby kurier z przesyłką już stał pod moimi drzwiami, ale w sumie jakby co, to ja jestem przygotowana i dokładnie poinformowana.
Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Mikser -KitchenAid

andzia67 napisał(a): anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): Dzieki Paola ,już raz był wypróbowany ,rewelacja nic dodac nic ująć .Tobie takze zycze zeby twoje Ka było niedoceniona pomocą w kuchni
Piękny, a czy to prawda, że jest on bardzo ciężki?
Lekki nie jest ,waży z miską około 8kg, ale przez to jest bardzo stabilny.
A to nie aż tak strasznie dużo, ja gdzieś wyczytałam, że aż 16 kg, ale to informacja z jakiegoś forum, a tam z prawdziwością informacji różnie bywa. Dziękuję, że odpowiedziałaś.
O to ktos grubo przesadził ,ja go specjalnie zważyłam i waży rzeczywiscie 8kg.Pozdrawiam
Trochę też wydawało mi się dużo, bo na mój gust byłoby konieczne jakieś wzmacnianie blatów kuchennych, aby go ustawić.
Perspektywa zakupu KA przeze mnie jest mglista jak ta pogoda, ale dobrze wiedzieć w końcu wszystko się może w życiu zdarzyć. Dziękuję Ci.

Odp: Odp: Odp: Odp: Mikser -KitchenAid

andzia67 napisał(a): anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): Dzieki Paola ,już raz był wypróbowany ,rewelacja nic dodac nic ująć .Tobie takze zycze zeby twoje Ka było niedoceniona pomocą w kuchni
Piękny, a czy to prawda, że jest on bardzo ciężki?
Lekki nie jest ,waży z miską około 8kg, ale przez to jest bardzo stabilny.
A to nie aż tak strasznie dużo, ja gdzieś wyczytałam, że aż 16 kg, ale to informacja z jakiegoś forum, a tam z prawdziwością informacji różnie bywa. Dziękuję, że odpowiedziałaś.