Odp: Kruche ciasto - jaka mąka i tłuszcz?

jeśli chodzi o kruche ciasto to dla mnie najlepsza jest mąka z Polskich Młynów szymanowska krupczatka

Odp: Żywność ekologiczna

Ja z żywności eko mogę polecić serię mąk z Polskich Młynów Sama kupuję, więc z czystym sumieniem mogę polecić

Odp: Omlet

  • Forum: Omlet

ja czytałam na fanpage polskich młynów, że można dodać albo wody gazowanej albo odstawić na pół godziny ciasta

Odp: Domowy makaron

Ja używam Szymanowskiej (typ 480)

Odp: Biszkopt + masa

może nie w temacie, ale ostatnio czytałam pewną ciekawą poradę na fp polskich młynów, że żeby biszkopt był puszysty i lekki, najlepiej zadbać o to, żeby składniki użyte do jego zrobienia, miały temperaturę pokojową

Odp: Mąka na pizze

ja używam różnych i z różnymi eksperymentuję. Ostatnio nawet dostałam od koleżanki na spróbowanie grahamki z Polskich Młynów, własnie do zrobienia spodu pizzy. Wyszedł wybornie!

Odp: Kruszonka

Ja kruszonkę robię z krupczatki z polskich młynów (to jest typ 450), no i oczywiście z masła, ale masła masła a nie tłuszczu mlecznego...Ja akurat używam z polmleku 82%. Do smaku używam cukru pudru

Mieszanka do wypieku chleba

Cześć! Poszukuję dobrej mieszanki do wypieku chleba
Może macie swoje sprawdzone ?

Odp: Cześć i Czołem

Cześć! Na pewno coś znajdziesz na tym forum dla siebie