Odp: Kruche ciasto - jaka mąka i tłuszcz?
jeśli chodzi o kruche ciasto to dla mnie najlepsza jest mąka z Polskich Młynów szymanowska krupczatka
Staż w Gotujmy: 3257 dni
Miasto: Warszawa
jeśli chodzi o kruche ciasto to dla mnie najlepsza jest mąka z Polskich Młynów szymanowska krupczatka
Ja z żywności eko mogę polecić serię mąk z Polskich Młynów Sama kupuję, więc z czystym sumieniem mogę polecić
ja czytałam na fanpage polskich młynów, że można dodać albo wody gazowanej albo odstawić na pół godziny ciasta
Ja używam Szymanowskiej (typ 480)
może nie w temacie, ale ostatnio czytałam pewną ciekawą poradę na fp polskich młynów, że żeby biszkopt był puszysty i lekki, najlepiej zadbać o to, żeby składniki użyte do jego zrobienia, miały temperaturę pokojową
ja używam różnych i z różnymi eksperymentuję. Ostatnio nawet dostałam od koleżanki na spróbowanie grahamki z Polskich Młynów, własnie do zrobienia spodu pizzy. Wyszedł wybornie!
Ja kruszonkę robię z krupczatki z polskich młynów (to jest typ 450), no i oczywiście z masła, ale masła masła a nie tłuszczu mlecznego...Ja akurat używam z polmleku 82%. Do smaku używam cukru pudru
Cześć! Poszukuję dobrej mieszanki do wypieku chleba
Może macie swoje sprawdzone ?
Witamt, witamy ;D
Cześć! Na pewno coś znajdziesz na tym forum dla siebie