Mam pewien problem z ekologiczną żywnością. W telewizji wciąż jest głośno o formach, które oszukują swoich klientom. Zawsze z tyłu głowy siedzi mi myśl, że kupuję żywność zdrowszą (bo z etykietą "ekologiczna"), a tak naprawdę mogę kupować produkt jakiegoś oszusta. Tym bardziej zaglądam na polecane przez Was, sprawdzone sklepy
Bo niestety to prawda - zawsze sprawdz sobie skład z tyłu - im krótsza lista tym lepszy produkt ... a czasami niestety napis eko oznacza tylko i wyłącznie wyższą cene ;/ chociaz nie zawsze, bo jest dużo eko produktów które są wysokiej jakości i warto je stosować...
Moim zdaniem jak najbardziej warto kupować żywność ekologiczną co do której składu możemy być pewni i taniej znajdziemy ja rzecz jasna w dobrych sklepach internetowych.
Sama nie wiem, czy dzisiaj jest łatwiej, czy właśnie trudniej odżywiać się zdrowo i ekologicznie. z jednej strony mamy postęp w technologii żywienia, a w drugiej masę oszustów, którzy chcą na "peudo-eco" zarobić. Jak myślicie?
Mam pewien problem z ekologiczną żywnością. W telewizji wciąż jest głośno o formach, które oszukują swoich klientom. Zawsze z tyłu głowy siedzi mi myśl, że kupuję żywność zdrowszą (bo z etykietą "ekologiczna"), a tak naprawdę mogę kupować produkt jakiegoś oszusta. Tym bardziej zaglądam na polecane przez Was, sprawdzone sklepy
Niestety masz rację. Czasem można się "nadziać" na takie oszukane eko produkty. Nie jest ich jednak dużo, a i my przecież baczniej zwracamy uwagę na to co jest napisane na etykietach więc trudniej nas nabrać na takie pseudo ekologiczne produkty.
No właśnie, główny problem jest taki, że to co kupujemy w sklepach typu supermarkety nie zawsze ma związek z jakością. Nie mówię, że zawsze są to produkty gorsze, ale łatwo niestety się na to naciąć. Ja osobiście kupuje oliwy i kremy balsamiczne w sieci. Mam swoje sprawdzone źródła np sklep ekopestka, na ofercie którego nigdy się jeszcze nie zawiodłam. Dobra jakośc i dobra cena.
Żywność ekologiczna
Obserwuj wątekOdp: Żywność ekologiczna
Tarasowa_pl
Odp: Żywność ekologiczna
ambar.bydgoszcz.pl
Olmix_pl
Odp: Odp: Żywność ekologiczna
KejKej
Bo niestety to prawda - zawsze sprawdz sobie skład z tyłu - im krótsza lista tym lepszy produkt ... a czasami niestety napis eko oznacza tylko i wyłącznie wyższą cene ;/ chociaz nie zawsze, bo jest dużo eko produktów które są wysokiej jakości i warto je stosować...
All4gastro_pl
B.Sadowska80
mocsłodkości
Niestety masz rację. Czasem można się "nadziać" na takie oszukane eko produkty. Nie jest ich jednak dużo, a i my przecież baczniej zwracamy uwagę na to co jest napisane na etykietach więc trudniej nas nabrać na takie pseudo ekologiczne produkty.
B.Sadowska80
Kwoczka
basiab-111@wp.pl