Kruszonka

Obserwuj wątek

Odp: Kruszonka

inka28
  • inka28

  • Posty: 6
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
proporcji nie pamiętam, ale najpierw roztapiam masło, potem dodaję mąkę i cukier, podsmażam ciągle mieszając do uzyskania odpowiedniej konsystencji

Odp: Kruszonka

ankaszym
  • ankaszym

  • Posty: 39
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja kruszonkę robię z krupczatki z polskich młynów (to jest typ 450), no i oczywiście z masła, ale masła masła a nie tłuszczu mlecznego...Ja akurat używam z polmleku 82%. Do smaku używam cukru pudru

Odp: Odp: Kruszonka

ciasteczka
Ja kruszonkę robię z takich proporcji 200 g mąki pszennej 120 g miękkiego masła 82% i 80 g cukru pudru. Zawsze wychodzi idealna Zamiast zwykłego cukru pudru można dodać cukier puder z cukru trzcinowego

Odp: Kruszonka

mocsłodkości
A możesz podać mniej więcej proporcje składników? Prawdopodobnie to w ich ilości tkwi problem. Jak dodasz czegoś za mało lub za dużo efekt będzie odwrotny od zamierzonego.

Kruszonka

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 899
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Hej. Może mi ktoś podać proporcje na idealną kruszonkę? Mi wychodzi, albo twarda jak kamień, albo tak miękka, że rozlewa się na cieście tworząc osobną warstwę. Chciałbym w końcu zrobić taką, która będzie wprost idealna. Będę wdzięczny za pomoc.

Odpowiedz na/ edytuj Kruszonka