Ja kruszonkę robię z krupczatki z polskich młynów (to jest typ 450), no i oczywiście z masła, ale masła masła a nie tłuszczu mlecznego...Ja akurat używam z polmleku 82%. Do smaku używam cukru pudru
Ja kruszonkę robię z takich proporcji 200 g mąki pszennej 120 g miękkiego masła 82% i 80 g cukru pudru. Zawsze wychodzi idealna Zamiast zwykłego cukru pudru można dodać cukier puder z cukru trzcinowego
A możesz podać mniej więcej proporcje składników? Prawdopodobnie to w ich ilości tkwi problem. Jak dodasz czegoś za mało lub za dużo efekt będzie odwrotny od zamierzonego.
Hej. Może mi ktoś podać proporcje na idealną kruszonkę? Mi wychodzi, albo twarda jak kamień, albo tak miękka, że rozlewa się na cieście tworząc osobną warstwę. Chciałbym w końcu zrobić taką, która będzie wprost idealna. Będę wdzięczny za pomoc.
Kruszonka
Obserwuj wątekOdp: Kruszonka
inka28
Odp: Kruszonka
ankaszym
Odp: Odp: Kruszonka
ciasteczka
Odp: Kruszonka
mocsłodkości
Kruszonka
skuter5