Kalafior zapiekany - komentarze

Kalafiory (mogą być mrożone) zalać wrzącą wodą, dodać 1 łyżeczkę soli i 1...

Cały przepis: Kalafior zapiekany

Gęś po dworsku - komentarze

Sprawioną gęś umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu przez...

Cały przepis: Gęś po dworsku

Sos winogronowo-orzechowy (Gruzja) - komentarze

Winogrona umyć, rozgnieść drenianą łyżką, wycisnąć sok, przecedzić przez sito,...

Cały przepis: Sos winogronowo-orzechowy (Gruzja)

Sandacz z rusztu - komentarze

Sandacza sprawić, opłukać, odfiletować ze skórką. Pokroić na porcje, posolić,...

Cały przepis: Sandacz z rusztu

Curry z mielonogo miesa - komentarze

Cebulę obrać, drobno pokroić, mar-chew oczyścić i utrzeć na tarce o grubych oczkach....

Cały przepis: Curry z mielonogo miesa

Placki ziemniaczane z serem twarogowym - komentarze

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach; odcedzić masę ziemniaczaną...

Cały przepis: Placki ziemniaczane z serem twarogowym

Schab australijczyka - komentarze

Pokroić schab na porcje i podpiec na ruszcie. Wymieszać sos sojowy, dżem, sok z...

Cały przepis: Schab australijczyka

Boeuf Strogonow - komentarze

Polędwicę wołową pokroić w cienkie paski, obtoczyć w mące. Cebulę obrać i...

Cały przepis: Boeuf Strogonow

Borowiki zapiekane - komentarze

Kapelusze (same) młodych lecz dość dużych borowików włożyć do wrzącej,...

Cały przepis: Borowiki zapiekane