Szpinak z pieczarkami - komentarze

Duszony szpinak z pieczarkami - bardzo smaczny dodatek do dań lub przystawka na pobudzenie apetytu. ...

Cały przepis: Szpinak z pieczarkami

Mojito z La bodeguita del Medio - komentarze

Ten orzeźwiający koktajl przygotowywany na bazie białego rumu, zawdzięcza swoją popularność Ernestowi Hemingway’owi,...

Cały przepis: Mojito z La bodeguita del Medio

Piernik Królewski - komentarze

Pyszny i smaczny piernik, a przede wszystkim nie wymagający wielkiego nakładu pracy. ...

Cały przepis: Piernik Królewski

Pieczeń cielęca ze śliwkami - komentarze

Słoninę pokroić w paski. Mięso obłożyć słoniną, obwiązać bawełnianą nicią...

Cały przepis: Pieczeń cielęca ze śliwkami

Śledzie smażone w marynacie - komentarze

Ocet zagotować ze szklanką wody. Dodać gorczycę, liście laurowe, pieprz, cukier i...

Cały przepis: Śledzie smażone w marynacie

Pieczeń grzybowa ze świeżymi grzybami - komentarze

Umytej oddzielone od kości mięso lekko obrumienić na smalcu, włożyć do rondla, dodać...

Cały przepis: Pieczeń grzybowa ze świeżymi grzybami

Pieczeń duszona - komentarze

Mięso zbić mocno pałką, posolić, odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny. W rondlu...

Cały przepis: Pieczeń duszona

Pieczeń stroganowska - komentarze

Mięso pokroić na małe kawałki, posolić, porządnie posypać pieprzem. Odstawić w...

Cały przepis: Pieczeń stroganowska

Korowaj (Białoruś) - komentarze

Przygotować zaczyn: drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać sól, wsypać...

Cały przepis: Korowaj (Białoruś)

Pieczeń mediolańska (Włochy) - komentarze

W brytfance stopić masło i opiec mięso z każdej strony, następnie oprószyć...

Cały przepis: Pieczeń mediolańska (Włochy)