Kaczka w pomarańczach na ostro (Wietnam) - komentarze

Wymieszać wszystkie składniki marynaty, zanurzyć w niej kawałki kaczki i wstawić na...

Cały przepis: Kaczka w pomarańczach na ostro (Wietnam)

Spaghetti z oliwkami i kurczakiem - komentarze

Makaron gotujemy w dobrze osolonej wodzie, na tyle by nie był zbyt miękki. Następnie...

Cały przepis: Spaghetti z oliwkami i kurczakiem

Fasolka po rycersku - komentarze

Fasolę ugotować na sypko. Okrawki mięsa pokrajać w drobną kostkę i razem z pokrajaną...

Cały przepis: Fasolka po rycersku

Szybki gulasz z jelenia - komentarze

Mięso umyć, osuszyć, doprawić pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać olej...

Cały przepis: Szybki gulasz z jelenia

Karczochy w beszamelu (Włochy) - komentarze

Obrac karczochy zostawiając tylko samo wnętrze, pokrajac je na części, skropić...

Cały przepis: Karczochy w beszamelu (Włochy)

Chateaubriand - komentarze

Kromki posmarować masłem z obu stron. Położyć na każdej plaster pasztetu, następnie...

Cały przepis: Chateaubriand

Pieczone śledzie - komentarze

Wymoczone śledzie obrać ze skóry, odfiletować. Filety zanurzyć w mleku,...

Cały przepis: Pieczone śledzie

Pulpety mięsno-warzywne z indyka - komentarze

Marchewkę, seler, por i pietruszkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, zalać...

Cały przepis: Pulpety mięsno-warzywne z indyka

Rolada wołowa - komentarze

Wołowinę umyć i pokrajać w poprzek włókien w plastry grubości około 1 cm....

Cały przepis: Rolada wołowa

Bliny z cista ptysiowego - komentarze

Przesiać mąkę, zagotować mleko z masłem, dodać szczyptę soli. Mleko zdjąć z ognia,...

Cały przepis: Bliny z cista ptysiowego