Antrykot z musztardą - komentarze

Z mięsa wykroić 6 kotletów grubości ponad 1 cm, lekko rozbić, posmaraować...

Cały przepis: Antrykot z musztardą

Sernik mojej babci - komentarze

Ciasto przepyszne dla prawdziwych łasuchów...

Cały przepis: Sernik mojej babci

Potrawka z pieczarkami - komentarze

Z pora zdjąć wierzchnią warstwę i pokroić go na plasterki, pieczarki oczyścić i...

Cały przepis: Potrawka z pieczarkami

Świateczna zakąska z jaj - komentarze

Świąteczna zakąska z jaj : obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić cytryną, kiełki posiekać,...

Cały przepis: Świateczna zakąska z jaj

Kurczak po włosku - komentarze

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na mniej więcej 6 równych części. Posolić i lekko...

Cały przepis: Kurczak po włosku

Jajka zapiekane w bułkach - komentarze

Z lekko czerstwych bułek ściąć same wierzchy, a nstępnie wydrążyć miękkie...

Cały przepis: Jajka zapiekane w bułkach

Kreplach czyli pierożki - komentarze

Z mąki, jajka oraz soli wyrobić ciasto i przykryć je ściereczką, by nie obeschło....

Cały przepis: Kreplach czyli pierożki

Flądra w śmietanie - komentarze

Flądra w śmietanie: Flądrę umyć, sprawić, opłukać, osuszyć, odfiletować, skropić sokiem z cytryny i...

Cały przepis: Flądra w śmietanie

Biała ryba po syczuańsku (Chiny) - komentarze

Rybę pokroić w 4 cm kostkę. W misce roztrzepać jajo z mąką, winem i łyżką sosu...

Cały przepis: Biała ryba po syczuańsku (Chiny)

Ryba w glinianym naczyniu - komentarze

Na patelni rozgrzać olej, smażyc rybę aż będzie lekko brązowa. Przełożyć do...

Cały przepis: Ryba w glinianym naczyniu