Szlachetna wieprzowina parowana w winie - komentarze

Mięso osuszyć, posolić i odstawić na 20 minut minimum. Rozgrzać tłuszcz na patelni i...

Cały przepis: Szlachetna wieprzowina parowana w winie

Twarożek ziołowy - komentarze

Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać lub zetrzeć. Twarożek rozprowadzić mlekiem i...

Cały przepis: Twarożek ziołowy

Forszmak ze śledzia - komentarze

Śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować. Dwie łyżki masła rozgrzać...

Cały przepis: Forszmak ze śledzia

Kurczak po tatarsku - komentarze

Ugotowanego w wywarze z włoszczyzny kurczaka po dzielić na porcje. Po ostudzeniu osolić,...

Cały przepis: Kurczak po tatarsku

Sałatka śledziowo-jarzynowa - komentarze

Opłukać śledzie w zimnej wodzie, osuszyć, pokroić ukośnie w paski. Gotować groszek...

Cały przepis: Sałatka śledziowo-jarzynowa

Flaki cielęce - komentarze

Nóżkę i włoszczyznę włożyć do 2 l osolonej zimnej wody i przez godzinę...

Cały przepis: Flaki cielęce

Wątróbka na ostro - komentarze

Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć pokrojoną na krążki cebulę, podrumienić....

Cały przepis: Wątróbka na ostro

Mintaj duszony - komentarze

Mintaj duszony : W płaskim rondlu rozgrzać olej, włożyć rybę (bez rozmrażania, tylko połamaną na......

Cały przepis: Mintaj duszony

Ananas w cieście z sezamem - komentarze

Ananasa pokroić na 8 plastrów. Mąkę wymieszać z maką ziemniaczaną, cukrem,...

Cały przepis: Ananas w cieście z sezamem

Blok czekoladowy - komentarze

Bardzo sycące i słodkie ciasto bez pieczenia...

Cały przepis: Blok czekoladowy