Sardynkowe "anchois" - komentarze

Sardynki umyć pod bierzącą wodą, oczyścić, odciąć łebki, wyjąć ość...

Cały przepis: Sardynkowe "anchois"

Kaczka nadziewana - komentarze

Kaczkę umyć, osuszyć, natrzeć solą, majerankiem i jałowcem.


Zaczniemy od...

Cały przepis: Kaczka nadziewana

Ciasto WZ - komentarze

Przygotwać ciemne ciasto biszkoptowe: Margarynę utrzeć. Stopniowo dodawać cukier, jaja, mąkę pszenną......

Cały przepis: Ciasto WZ

Wołowina zapiekana z fasolą - komentarze

Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazdo...

Cały przepis: Wołowina zapiekana z fasolą

Ryba z migdałami - komentarze

Filety podzielić na 4 części, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i sokiem...

Cały przepis: Ryba z migdałami

Dorsz smażony - komentarze

Dorsza oczyścić, opłukać, wykroić filety (ze skórą). Oprószyć...

Cały przepis: Dorsz smażony

Napój z owoców dzikiej róży z poziomkami - komentarze

Owoce dzikiej róży umyć, oczyścić z pestek, rozgnieść i zalać wrzątkiem na 1...

Cały przepis: Napój z owoców dzikiej róży z poziomkami

Cebula w winie z rodzynkami - komentarze

Cebulę obieramy, myjemy, kroimy wzdłuż na cząstki. W rondlu o grubym dnie roztapiamy...

Cały przepis: Cebula w winie z rodzynkami

Szabasowe pierożki - komentarze

Ciasto rozmrozić, rozwałkować i pokroić na kwadraty. Ser feta rozgnieść widelcem i...

Cały przepis: Szabasowe pierożki

Krupnik z kaszy gryczanej - komentarze

Ugotować mięso. Wyjąć, gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru do dać kaszę,...

Cały przepis: Krupnik z kaszy gryczanej