Sardynkowe "anchois" - komentarze
Sardynki umyć pod bierzącą wodą, oczyścić, odciąć łebki, wyjąć ość...
Cały przepis: Sardynkowe "anchois"
Staż w Gotujmy: 6363 dni
Miasto: -
Sardynki umyć pod bierzącą wodą, oczyścić, odciąć łebki, wyjąć ość...
Cały przepis: Sardynkowe "anchois"
Kaczkę umyć, osuszyć, natrzeć solą, majerankiem i jałowcem.
Zaczniemy od...
Cały przepis: Kaczka nadziewana
Przygotwać ciemne ciasto biszkoptowe: Margarynę utrzeć. Stopniowo dodawać cukier, jaja, mąkę pszenną......
Cały przepis: Ciasto WZ
Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazdo...
Cały przepis: Wołowina zapiekana z fasolą
Filety podzielić na 4 części, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i sokiem...
Cały przepis: Ryba z migdałami
Dorsza oczyścić, opłukać, wykroić filety (ze skórą). Oprószyć...
Cały przepis: Dorsz smażony
Owoce dzikiej róży umyć, oczyścić z pestek, rozgnieść i zalać wrzątkiem na 1...
Cały przepis: Napój z owoców dzikiej róży z poziomkami
Cebulę obieramy, myjemy, kroimy wzdłuż na cząstki. W rondlu o grubym dnie roztapiamy...
Cały przepis: Cebula w winie z rodzynkami
Ciasto rozmrozić, rozwałkować i pokroić na kwadraty. Ser feta rozgnieść widelcem i...
Cały przepis: Szabasowe pierożki
Ugotować mięso. Wyjąć, gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru do dać kaszę,...
Cały przepis: Krupnik z kaszy gryczanej