Jaja faszerowane szynką II - komentarze

Jaja ugotowane na twardo obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół, ostrożnie...

Cały przepis: Jaja faszerowane szynką II

Cielęcina z sosem z tuńczyka - komentarze

Oczyszczoną i umytą cielęcinę ładnie uformować i związać, a następnie...

Cały przepis: Cielęcina z sosem z tuńczyka

Racuszki z twarogu i poziomek - komentarze

Ziemniaki dokładnie umyć pod bierzącą wodą, ugotować, obrać, ostudzić i...

Cały przepis: Racuszki z twarogu i poziomek

Zacierka - komentarze

Z mąki i pół szklanki ciepłej osolonej wody zagnieść twarde, lśniące i gładkie...

Cały przepis: Zacierka

Cielęcina z fasolką (Włochy) - komentarze

Przysmażyć posiekną cebulę na maśle z olejem, cielęcinę pokrajać na kawałki i...

Cały przepis: Cielęcina z fasolką (Włochy)

Pascha - komentarze

Paschę należy przyrządzać co najmniej na 2 dni wcześniej gdyż powinna być dobrze...

Cały przepis: Pascha

Pierożki z fetą - komentarze

Fetę rozgnieść widelcem, dodać drobno starty parmezan, jajka, pieprz. Nadzienie...

Cały przepis: Pierożki z fetą

Wieprzowe polędwiczki nadziewane twarogiem - komentarze

Polędwiczki umyć, osuszyć i naciąć wzdłuż. Ser zmielić, doprawić solą i...

Cały przepis: Wieprzowe polędwiczki nadziewane twarogiem

Jajka po szkocku - komentarze

Ugotować na twardo 4 jajka, obrać. cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać...

Cały przepis: Jajka po szkocku

Kapuśniak - komentarze

Kapustę poszatkować. Włożyć do garnka do gotującej wody, sparzyć, odcedzić. Do...

Cały przepis: Kapuśniak