Szczupak pieczony w słoninie (Litwa) - komentarze

Oskrobanego i oczyszczonego szczupaka osolić na parę godzin. Wyłożyć brytfannę...

Cały przepis: Szczupak pieczony w słoninie (Litwa)

Sos Cumberland - komentarze

Świeżo starty chrzan włożyć do miski, wcisnąć sok z pomarańczy i cytryny, dodać...

Cały przepis: Sos Cumberland

Tatar śledziowy - komentarze

Filety drobno posiekać, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Ogórki obrać i też...

Cały przepis: Tatar śledziowy

Farsz mięsny - komentarze

Cebulę smażyc na jasnozłoty kolor, dokładnie wymieszać z mięsem i ryżem, dodać...

Cały przepis: Farsz mięsny

Ryba po bengalsku (Indie) - komentarze

W miseczce wymieszac kurkumę i sól, obsypać nimi dokładnie kawałki ryby. Na...

Cały przepis: Ryba po bengalsku (Indie)

Miszmasz z fasolką i mięsem - komentarze

Cebulę oraz czosnek obrać i rozdrobnić. Boczek pokroić na plasterki, natomiast mięso...

Cały przepis: Miszmasz z fasolką i mięsem

Kacze udka w pomarańczach - komentarze

Udka natrzeć solą i pieprzem. posiekać drobno cebulę i czosnek, a marchewkę i umytą...

Cały przepis: Kacze udka w pomarańczach

Pstrąg po balatońsku - komentarze

Ryby odfiletować, umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 min....

Cały przepis: Pstrąg po balatońsku

Sos beszamelowy II - komentarze

Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić zimnym mlekiem, mieszając...

Cały przepis: Sos beszamelowy II

Kabaczek nadziewany (Włochy) - komentarze

Kabaczek obrać i włożyć do gotującej, osolonej wody na 3-4 minuty. Wyjąć, osuszyć i...

Cały przepis: Kabaczek nadziewany (Włochy)