Pierożki z niespodzianką - komentarze

Mąkę przesiekać z tłuszczem, dodać sól i śmietanę wymieszaną z...

Cały przepis: Pierożki z niespodzianką

Kabaczki w śmietanie - komentarze

Kabaczki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plastry o gr 1 cm, posypać przyprawami i...

Cały przepis: Kabaczki w śmietanie

Ziemniaki zapiekane z cebulą - komentarze

Obrać ziemniaki, ugotować w osolónej wodzie, odcedzić i zostawić do...

Cały przepis: Ziemniaki zapiekane z cebulą

Surówka z cykorii po generalsku - komentarze

Cykorię oczyścić z uszkodzonych liści, wyciąć gorzki miąższ u nasady korzeni,...

Cały przepis: Surówka z cykorii po generalsku

Kiełbaski z grochu włoskiego (Żydowska) - komentarze

Groch przebrać, wypłukać, zalać wodą na noc. Osączony groch zalać wrzątkiem,...

Cały przepis: Kiełbaski z grochu włoskiego (Żydowska)

Mizeria po egipsku - komentarze

Ogórki obrać, pokroić w plasterki, posolić, po 15 min lekko odcisnąć. Czosnek obrać,...

Cały przepis: Mizeria po egipsku

Chłodnik z jabłek - komentarze

Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w...

Cały przepis: Chłodnik z jabłek

Buraczki faszerowane - komentarze

Buraki ugotować z dodatkiem octu, po czym wydrążyć nożem lub specjalną łyżeczką....

Cały przepis: Buraczki faszerowane

Królk smażony w panierce - komentarze

Królika umyć, osuszyć i pokroić na 4 części. Każdą natrzeć solą, oprószyć pieprzem......

Cały przepis: Królk smażony w panierce

Marchew zapiekana z ryżem - komentarze

Marchew umyć, oczyścić, pokrajac w kostkę, zalać małą ilością wrzącej osolonej...

Cały przepis: Marchew zapiekana z ryżem