Kompot z melona - komentarze

Melona obrać i wydrążyć. Miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do garnka, posypać...

Cały przepis: Kompot z melona

Sałatka rosyjska - komentarze

Buraki umyć, włożyć do me osolonego wrzątku lekko zakwaszonego octem winnymi gotować...

Cały przepis: Sałatka rosyjska

Bitki cielęce z cytryną - komentarze

Oczyszczoną cielęcinę umyć, osuszyć, pokrajać na cienkie porcje, lekko zbić i...

Cały przepis: Bitki cielęce z cytryną

Papryka nadziewana mięsem i warzywami - komentarze

Obraną cebulę opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć lekko na części oleju,...

Cały przepis: Papryka nadziewana mięsem i warzywami

Comber jagnięcy pachnący lebiodką - komentarze

Umyć mięso pod bieżącą wodą, osuszyć w bibule. Zsiadłe mleko wymieszać z sokiem z...

Cały przepis: Comber jagnięcy pachnący lebiodką

Sos kurkowy - komentarze

Sos kurkowy: cebulę pokroić w kostkę, a następnie udusic na maśle do miękkości. Następnie dolać bulion......

Cały przepis: Sos kurkowy

Pory podawane na zimno - komentarze

Pory oczyścić, przyciąć stwardniałe końce liści i umyć bardzo dokładnie....

Cały przepis: Pory podawane na zimno

Ryba herbaciana - komentarze

Zaparzyć herbatę w 2 szklankach wrzątku, przecedzić i ostudzić. Zalać naparem...

Cały przepis: Ryba herbaciana

Kotlety mielone z kapusty - komentarze

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekrajać na 4 części, zalać...

Cały przepis: Kotlety mielone z kapusty

Schab po prowansalsku - komentarze

Schab pokroić na niewielkie kotlety, rozbić niezbyt cienko, przyprawić solą,...

Cały przepis: Schab po prowansalsku