Zupa migdałowa (Rosja) - komentarze

Migdały zagotować, odcedzić, utłuc w moździerzu, zalać gotującą się wodą, po...

Cały przepis: Zupa migdałowa (Rosja)

Kołduny litewskie II - komentarze

Zemleć mięso obrane ze ścięgien i błon, podlać zimna woda, dodać przyprawy, czosnek roztarty z solą,...

Cały przepis: Kołduny litewskie II

Kurczak wędzony po francusku - komentarze

Mocno rozgrzać ugotowaną kapustę dodając wino. Ułożyć na wierzchu przekrojonego na...

Cały przepis: Kurczak wędzony po francusku

Czachobili z gęsi (Gruzja) - komentarze

Czachobili z gęsi: Mięso z gęsi umyć, odsączyć, podzielić na porcje, natrzeć czosnkiem roztartym z...

Cały przepis: Czachobili z gęsi (Gruzja)

Wykwintne roladki z jagnięciny w ziołach - komentarze

Mięso umyć, osuszyć w bibule, pokroić w niezbyt grube plastry. Owczy ser pokroić na...

Cały przepis: Wykwintne roladki z jagnięciny w ziołach

Indyk w sosie korma (Indie) - komentarze

Ryż ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego, goździka i ziela...

Cały przepis: Indyk w sosie korma (Indie)

Kotleciki pikantne z ziemniaków i sera - komentarze

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować,...

Cały przepis: Kotleciki pikantne z ziemniaków i sera

Skrzydełka z kurczaka z sezamem (Chiny) - komentarze

Odciąć i odrzucić końce skrzydełek. Pozostałą część przeciąć, rozdzielając...

Cały przepis: Skrzydełka z kurczaka z sezamem (Chiny)

Czatnej z mango trochę inaczej - komentarze

Mango obrać ze skórki, oddzielić miąższ od pestki. Miąższ pokroić w kostkę i...

Cały przepis: Czatnej z mango trochę inaczej

Kurczak na czerwono (Indie) - komentarze

Umytego kurczaka podzielić na 12-14 kawałków. Rozgrzać w garnku masło,...

Cały przepis: Kurczak na czerwono (Indie)