Ryba w cieście piwnym - komentarze

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem....

Cały przepis: Ryba w cieście piwnym

Wołowina zapiekana - komentarze

Przyrumienić cebulę w smalcu, wrzucić mięso, przyrumienić na ostrym ogniu. Dodać sos...

Cały przepis: Wołowina zapiekana

Diabelskie udka w papryce - komentarze

Chili przepołowić, oczyścić z nasion, drobno pokroić. Czosnek obrać, posiekać. 1/3...

Cały przepis: Diabelskie udka w papryce

Kotlety dla smakoszy - komentarze

Mięso przepuścić przez maszynkę, następnie dodać masło, kawałki słoniny, mleko,...

Cały przepis: Kotlety dla smakoszy

Krokiety w waflach - komentarze

Pieczarki umyć, oczyścić i drobno posiekać. kapustę kiszoną opłukać by nie była...

Cały przepis: Krokiety w waflach

Poncz królewski - komentarze

Zagotować syrop z cukru i wody w stosunku 1:1 razem ze skórkami z wyciśniętych...

Cały przepis: Poncz królewski

Noworoczne ciasto z Grecji - komentarze

Masło utrzeć z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Z białek ubić sztywną...

Cały przepis: Noworoczne ciasto z Grecji

Schab aromatyczny (Chiny) - komentarze

Schab umyć i pokroić w kostką o boku 2 centymetry, przełożyć do miseczki. Z białka,...

Cały przepis: Schab aromatyczny (Chiny)

Pilaw jarski - komentarze

Ryż umyć trzy - cztery razy w dużej ilości wody i osączyć. Marchewkę obrać, opłukać...

Cały przepis: Pilaw jarski

Wołowina z bakłażanem (Wietnam) - komentarze

Podpiec bakłażana na grillu lub na ruszcie w piekarniku tak, aby  skórka...

Cały przepis: Wołowina z bakłażanem (Wietnam)