Rosół miesny klasyczny - komentarze

Warzywa oczyścić i umyć. Cebulę naszpikować goździkami, włożyć do garnka z wodą...

Cały przepis: Rosół miesny klasyczny

Sałatka z ziemniaków i owoców morza - komentarze

Owoce morza rozmrozić. Ziemniaki gotować w łupinach w osolonej wody przez 20-30 min w...

Cały przepis: Sałatka z ziemniaków i owoców morza

Zając pieczony w sosie pieczarkowym - komentarze

sos:
20 dag słoniny
25 dag małych pieczarek
24 cebulki
2 łyżki mąki
1/2 l bulionu
6...

Cały przepis: Zając pieczony w sosie pieczarkowym

Selerowy zawrót głowy - komentarze

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wieprzowinę pokroić na drobne kawałeczki i...

Cały przepis: Selerowy zawrót głowy

Zupa z wina (Żydowska) - komentarze

Wodę, miód i sok z cytryny zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić 2...

Cały przepis: Zupa z wina (Żydowska)

Aromatyczna cielęca pieczeń korzenna - komentarze

Mięso umyć, osuszyć. Następnie natrzeć solą, wymieszanymi przyprawami korzennymi i...

Cały przepis: Aromatyczna cielęca pieczeń korzenna

Morszczuk pod pierzynką - komentarze

Filety umyć, dokładnie osaczyć z wody. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w...

Cały przepis: Morszczuk pod pierzynką

Stracciatella (Włochy) - komentarze

W rosole zagotować grysik (ok 3-4 min). Żółtka ukręcić z połową sera i wlać po...

Cały przepis: Stracciatella (Włochy)

Zupa makowa na mleku - komentarze

Mak wypłukać kilka razy w zimnej wodzie, po czym zalać wrzącą wodą, raz zagotować i...

Cały przepis: Zupa makowa na mleku

Sos do łososia - komentarze

Wymieszać, dodać więcej wody, jeśli za sztywne, polać gorącą rybę z grilla....

Cały przepis: Sos do łososia