Pareve knaidlach - komentarze

Żółtka utrzeć z solą aż staną się gęste. Lekko wymieszać je z pianą z...

Cały przepis: Pareve knaidlach

Szpinak po francusku - komentarze

Starannie opłukać szpinak, oczyścić z szypułek i dość grubo posiekać. w ten sam...

Cały przepis: Szpinak po francusku

Pikantne chili con carne - komentarze

Fasolę namoczyć i zostawić do następnego dnia. Gotować do miękkości. Cebule...

Cały przepis: Pikantne chili con carne

Pieczarki pachnące czosnkiem - komentarze

Pieczarki umyć i osuszyć. Wycisnąć sok z cytryny, polać nim grzyby aby nie ściemniały...

Cały przepis: Pieczarki pachnące czosnkiem

Jajka faszerowane szpinakiem - komentarze

Ugotowane na twardo jajka przeciąć wzdłuż i wydrążyć zółtka. Wszystkie...

Cały przepis: Jajka faszerowane szpinakiem

Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym (Chiny) - komentarze

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt grubą kostkę, posolić, skropić wódką,...

Cały przepis: Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym (Chiny)

Grzybowe kluski kładzione - komentarze

Zagotować wodę z tłuszczem. Do wrzątku sypać mąkę i drewnianą łyżką na małym...

Cały przepis: Grzybowe kluski kładzione

Placuszki z twarogu z sosem waniliowym - komentarze

Twaróg rozgnieść, wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i żółtkami, na końcu z...

Cały przepis: Placuszki z twarogu z sosem waniliowym

Puree z ziemniaków i kapusty - komentarze

Posiekać grubo kapustę włożyć wraz z obranymi ziemniakami oraz czosnkiem do lekko...

Cały przepis: Puree z ziemniaków i kapusty

Kurczak po diabelsku - komentarze

Wymieszać musztardę z winem i odstawić na 10 minut. Rozbić piersi kurczaka drewnianym młotkiem......

Cały przepis: Kurczak po diabelsku