Ziemniaki faszerowane I - komentarze

Ziemniaki obrać, wydrążyć łyżeczką, od wewnątrz natrzeć lekko solą. Twarożek...

Cały przepis: Ziemniaki faszerowane I

Kołduny z tatarem - komentarze

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać rozbite z wodą jajko, zagnieść ciasto i dobrze...

Cały przepis: Kołduny z tatarem

Churros (Hiszpania) - komentarze

Ciasto przygotować poprzedniego dnia według następującego przepisu: zagotować...

Cały przepis: Churros (Hiszpania)

Groszek ptysiowy a la Henryk IV - komentarze

Mąkę przesiać. Wodę zagotować z margaryną i solą, wsypać mąkę, odstawić z ognia,...

Cały przepis: Groszek ptysiowy a la Henryk IV

Avgolemono - grecka zupa cytrynowa 2 - komentarze

Makaron gotujemy w wywarze z kurczaka zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy już jest......

Cały przepis: Avgolemono - grecka zupa cytrynowa 2

Placek daktylowy - komentarze

daktyle zalać wrzącą wodą i pozostawić aby rozmokły; drobno posiekać. Orzechy...

Cały przepis: Placek daktylowy

Kiełbasa czosnkowa wędzona - komentarze

Szynkę (oczyszczoną z włókien i tłuszczu) mielimy na grubym oczku a słoninę na...

Cały przepis: Kiełbasa czosnkowa wędzona

Ciasto z kremem - komentarze

Przygotować ciasto: Utrzeć jajo z cukrem, dodać śmietanę, mąkę wymieszaną z sodą, ocet i wyrobić......

Cały przepis: Ciasto z kremem

Sztuka mięsa z sosem kawiorowym - komentarze

Naszpikować słoniną cielęcą pieczeń. Na dno rondla włożyć kilka...

Cały przepis: Sztuka mięsa z sosem kawiorowym

Jajka z farszem tatarskim - komentarze

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na...

Cały przepis: Jajka z farszem tatarskim