Kaczka Teriyaki (Japonia) - komentarze

Marynować mięso w Marynacie Teriyaki przez około 20 minut. Mięso wyjąć marynatę...

Cały przepis: Kaczka Teriyaki (Japonia)

Paschalne serowe kulki - komentarze

Składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę, uformować kulki o wielkości...

Cały przepis: Paschalne serowe kulki

Sajgonki wieprzowe (Chiny) - komentarze

Pokroić cebulki i imbir w małe kawałeczki. Mięso pokroić w kostką. Wymieszać dymki,...

Cały przepis: Sajgonki wieprzowe (Chiny)

Zapiekanka saksońska - komentarze

Kawałki bułki posmarować z obu stron masłem i ułozyć obok siebie na dnie...

Cały przepis: Zapiekanka saksońska

Pstrągi z rizlingiem (Francja) - komentarze

Oczyścić pstrągi przez skrzela, nie rozcinać brzucha, umyć, osuszyć. Pieczarkom...

Cały przepis: Pstrągi z rizlingiem (Francja)

Golonka Qingdao (Chiny) - komentarze

Golonki umyć i wysuszyć, następnie ponacinać co półtora centymetra....

Cały przepis: Golonka Qingdao (Chiny)

Proste pulpety z wieprzowiny - komentarze

Cebule obrać, bardzo drobno posiekać i przesmażyć na łyżce tłuszczu. Do mięsa...

Cały przepis: Proste pulpety z wieprzowiny

Legumina jabłkowa z rumem - komentarze

W misce ubijamy jajka, mąkę przesianą, 3 łyżki cukru, później dodajemy mleko i...

Cały przepis: Legumina jabłkowa z rumem

Sałatka z płoci - komentarze

Ryby sprawić i wymyć. Zagotować wodę z octem, przyprawami i pokrojoną cebulą,...

Cały przepis: Sałatka z płoci

Ryba w solnej skorupce - komentarze

Rybę sprawić, osuszyć. Czosnek obrać z łupiny i każdy ząbek przeciąć na...

Cały przepis: Ryba w solnej skorupce