Szparagi po francusku - komentarze

Szparagi umyć, odciąć stwardniałe dolne końce, obrać z włómistej...

Cały przepis: Szparagi po francusku

Gofry pomarańczowe - komentarze

Ciasto przygotować według przepisu, a zmniejszyć ilość trzech składników: mleka (1...

Cały przepis: Gofry pomarańczowe

Zupa krem z pieczarek - komentarze

Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, udusić na maśle, przełożyć do garnka z...

Cały przepis: Zupa krem z pieczarek

Sałatka wykwintna z kurczaka - komentarze

Ugotować kurczaka w lekko osolonym wywarze jarzynowym,ostudzić i drobno pokroić....

Cały przepis: Sałatka wykwintna z kurczaka

Wieniec norweski - komentarze

Nadzienie:

8 dag masła

3 łyżki cukru

łyżka cynamonu

15 dag rodzynek

2-3...

Cały przepis: Wieniec norweski

Kapłon z sosem truflowym (Litwa) - komentarze

Wyłożyć rondel włoszczyzną i w plastry pokrajaną słoniną, położyć na to...

Cały przepis: Kapłon z sosem truflowym (Litwa)

Coctail Huragan - komentarze

Wszystkie składniki wymieszać dobrze z lodem w shaekerze i przecedzić do kieliszka....

Cały przepis: Coctail Huragan

Sukijaki - Gotowana ryba (Japonia) - komentarze

Oczyścić rybę i zblanszować w słonej wodzie. Sos sojowy, ocet, wodę, cukier oraz imbir...

Cały przepis: Sukijaki - Gotowana ryba (Japonia)

Klopsiki w winie - komentarze

Cebulę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na oleju, dodać do niej pokrojoną w paski...

Cały przepis: Klopsiki w winie

Filety rybne z jajami - komentarze

Filetów nie rozmrażać, tylko smażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem. Do...

Cały przepis: Filety rybne z jajami