Żur kiszony - komentarze

Do pół litra letniej przegotowanej wody wsypać 10 dag mąki żytniej lub razowej......

Cały przepis: Żur kiszony

Ciasteczka orzechowe - komentarze

Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, ciągle ubijać. Pianę...

Cały przepis: Ciasteczka orzechowe

Piersi kurczaka z serem Brie (Francja) - komentarze

Przygotować marynatę: czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szałwię umyć,...

Cały przepis: Piersi kurczaka z serem Brie (Francja)

Zupa cebulowa 1 - komentarze

Cebulę obrać i pokroić na plasterki, natomiast szynkę podzielić na drobne...

Cały przepis: Zupa cebulowa 1

Cymes z wołowiną na słodko - komentarze

Wołowinę umyć i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć mięso....

Cały przepis: Cymes z wołowiną na słodko

Mandlen - kluski pieczone (Żydowska) - komentarze

Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać do miski. Jajka roztrzepać z olejem,...

Cały przepis: Mandlen - kluski pieczone (Żydowska)

Szaszłyk z polędwicy z bakłażanami - komentarze

Mięso oczyścić z błon, umyć, pokrajać w poprzeczne kawałki o boku 4 cm, włożyć do...

Cały przepis: Szaszłyk z polędwicy z bakłażanami

Wątróbka z jabłkami i boczkiem - komentarze

Boczek pokroić w kostkę. Wątróbki opłukać, osuszyć. Jabłka obrać,...

Cały przepis: Wątróbka z jabłkami i boczkiem

Filety w majonezie - komentarze

Oczyszczoną włoszczyznę zalać dwiema szklankami wody, dodać sól i cukier do...

Cały przepis: Filety w majonezie

Pieczarki z grilla - komentarze

Odciąć ogonki grzybów, oczyścić, odłożyć kapelusze. Posiekać ogonki i obsmażyć z cebulką na 1 łyżce masła, na półmiękko....

Cały przepis: Pieczarki z grilla