Kapusta z mielonym mięsem (Niemcy) - komentarze

Kapustę pokroić w 2 cm cząstki (kwadraty), włożyć do garnka, zalać wodą, dodać...

Cały przepis: Kapusta z mielonym mięsem (Niemcy)

Zupa mleczna florentyńska - komentarze

Szpinak przebrać, odciąć ogonki, wymyć, osączyć, drobno posiekać. Mąkę...

Cały przepis: Zupa mleczna florentyńska

Pierniki po polsku - komentarze

Z łyżki mąki, drożdży i mleka zrobić rozczyn i pozostawić do podrośnięcia. Jaja...

Cały przepis: Pierniki po polsku

Wódeczka na zdrowie - komentarze

Kawę zalać wrzątkiem i odstawić niech postoi, następnie przecedzić ją kilka razy...

Cały przepis: Wódeczka na zdrowie

Indyk z grzybami - komentarze

Grzyby moczyć 30 minut w gorącej wodzie, odsączyć i odciąć im korzonki, pokroić....

Cały przepis: Indyk z grzybami

Ziołowa sałatka z twarogu - komentarze

Wybrać ser zwarty bez tendencji do kruszenia się. Pokrajać go w kostkę lub sztabki....

Cały przepis: Ziołowa sałatka z twarogu

Aromatyczny przysmak z Kalkuty - komentarze

Na dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzać olej i dodać pastę curry, wlać mleczko...

Cały przepis: Aromatyczny przysmak z Kalkuty

Śledzie po wileńsku - komentarze

Śledzie wymoczyć przez noc. Na oleju przysmażyć na szklisto posiekana cebule....

Cały przepis: Śledzie po wileńsku

Ryba gotowana w sosie czosnkowym - komentarze

Oskrobać i oczyścić rybę, pokrajać w nieduże dzwonka, posolić. Warzywa obrać,...

Cały przepis: Ryba gotowana w sosie czosnkowym

Kapusta czerwona - Bonne Femme - komentarze

Słoninę pokrajać w kostkę, częściowo stopić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać...

Cały przepis: Kapusta czerwona - Bonne Femme